Рада призначила Галущенка міністром енергетики: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада 29 березня призначила Германа Галущенка міністром енергетики України. «Слово і діло» пропонує подивитися, як депутати голосували за нового члена уряду.

Кандидатуру Галущенка підтримали 305 народних депутатів, 31 виступив «проти», 10 – утрималися, 24 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 227 голосів «за», таким чином забезпечивши позитивний результат і без інших фракцій та груп. Один «слуга народу» утримався, 2 – не голосували, 14 – були відсутні.

«Опозиційна платформа – За життя» дала 20 голосів за призначення Галущенка, 2 – утрималися, 13 – не голосували, 9 – були відсутні. У «Батьківщині» 17 депутатів були за нове призначення, 7 членів фракції – відсутні.

Група «За майбутнє» дала 14 голосів за кандидатуру нового міністра, 3 – не голосували і 5 – були відсутні. У групі «Довіра» 19 нардепів голосували «за», один – не голосував. Також голоси за Галущенка дали 8 позафракційних депутатів.

У «Європейській солідарності» 24 депутати проголосували «проти» Галущенка, один – не голосував, 2 – були відсутні. «Голос» теж не підтримав призначення міністра: 6 – «проти», 7 – утрималися, 3 – не голосували, 4 – були відсутні.

Відзначимо, раніше Герман Галущенко був віцепрезидентом ДП «Національна атомна енергогенерувальна компанія «Енергоатом». За підсумками 2020 року держкомпанія увійшла у топ-7 найбільш збиткових, отримавши 4,8 млрд грн чистих збитків.

Нагадаємо, в грудні Верховна рада відмовилася призначити Юрія Вітренка віцепрем'єром – міністром енергетики. Після цього Кабмін призначив його виконувачем обов'язків глави Міненерго.

28 січня депутати вдруге не підтримали кандидатуру Вітренка.

Вчора, 29 квітня, Вітренка призначили главою «Нафтогазу» замість Андрія Коболєва. Тимчасово виконувачем обов'язки міністра енергетики став Юрій Бойко.

22 квітня стало відомо, що на посаду голови Міненерго розглядають кандидатуру Германа Галущенка. Профільний комітет підтримав це призначення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: