США не вивезли з Афганістану 363 своїх громадянина – ЗМІ

Читать на русском
Державний департамент заявив представникам Конгресу про те, що підтримує зв'язок з 363 американцями, 176 з яких хотіли б покинути Афганістан
Ілюстративне фотоEPA - European Pressphoto Agency

В Афганістані на сьогодні знаходяться як мінімум 363 громадянина США, яких не вивезли під час евакуації в серпні. Приблизно половина з них хоче [покинути територію Афганістану.

Про це повідомляє американський телеканал CNN.

Уроки Афганістану: чим нинішні події нагадують вивід військ СРСРЯк відбувалося виведення військ Радянського Союзу і Сполучених Штатів з Афганістану, дивіться на інфографіці Слово і діло.

За інформацією телеканалу, Державний департамент заявив представникам Конгресу про те, що підтримує зв'язок з 363 американцями, 176 з яких хотіли б покинути Афганістан. При цьому 4,2 тисячі громадян США були вивезені з території країни в серпні. Всього в ході евакуаційних заходів США і союзники вивезли з Афганістану близько 124 тисяч осіб.

Нагадаємо, на тлі заяви Білого Дому про виведення військ коаліції з США таліби почали наступ на урядові сили Афганістану. 15 серпня Кабул упав. В результаті цього силам США і союзників довелося евакуювати безліч людей - як іноземних громадян, так і афганців, які співпрацювали з режимом і побоювалися репресій талібів.

Україна здійснила останній евакуаційний рейс з Афганістану 23 вересня - того дня в Києві приземлився літак з евакуйованими. На його борту перебували кілька десятків громадян, у тому числі іноземці. Всього Україна організувала шість евакуаційних рейсів і вивезла 650 осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: