З Кабулу вилетів третій евакуаційний рейс з людьми на борту

Читать на русском
З Афганістану до Катару вилетів третій чартерний рейс. На борту перебуває 170 пасажирів серед яких громадяни Бельгії, Британії, Хорватії, Німеччини, Італії та США.
Ілюстративне фото.Reuters

З Афганістану до Катару вилетів третій чартерний рейс. На борту перебуває 170 пасажирів серед яких громадяни Бельгії, Великої Британії, Хорватії, Німеччини, Італії та США.

Выдомо, що пасажири рейсу були доставлені до аеропорту Кабулу конвоєм. Після прибуття до Катару, евакуйовані тимчасово перебуватимуть в комплексі, що приймає біженців з Афганістану, пише Reuters.

Уроки Афганістану: чим нинішні події нагадують вивід військ СРСРЯк відбувалося виведення військ Радянського Союзу і Сполучених Штатів з Афганістану, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Нещодавно Катар уклалав з представниками радикального руху угоду щодо евакуації біженців.

Нагадаємо, Україна вже організувала шість евакуаційних рейсів, якими вивезли понад 650 осіб.

Також Україна, США і ще 90 держав схвалили декларацію, в якій заявили, що зроблять все можливе, щоб Афганістан могли вільно залишати їх громадяни, а також лояльні заходу афганці та люди з груп ризику, яким можуть загрожувати переслідування при талібах.

Як відомо, 15 серпня бойовики взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац. Президент, як і більша частина керівництва держави, втік з країни.

«Слово і діло» вирішило порівняти, як відбувалося виведення військ Радянського Союзу з Афганістану наприкінці 80-х та Сполучених Штатів – зараз.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: