У Києві приземлився літак з евакуйованими із Афганістану

Читать на русском
У Києві приземлився літак із людьми, які були евакуйовані з Афганістану - на його борту перебували кілька десятків громадян, в тому числі й іноземці.

У Києві приземлився літак із людьми, які були евакуйовані з Афганістану - на його борту перебували кілька десятків громадян, в тому числі й іноземці.

Про це стало відомо під час трансляції прибуття літака.

«Сьогодні прибув літак із Афганістану. Це була непроста операція, але завдяки роботі наших структур, МЗС, ОП і ГУР ця операція була успішною», - заявив в аеропорту представник влади.

Евакуаційний рейс доставив в Україну з Афганістану понад 90 осіб, серед яких українці та іноземні громадяни.

Уроки Афганістану: чим нинішні події нагадують вивід військ СРСРЯк відбувалося виведення військ Радянського Союзу і Сполучених Штатів з Афганістану, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«На цьому борту прилетіли люди, повернення яких запитували Ватикан і Канада. Наша країна допомагає нашим партнерам з евакуацією з Афганістану. Зараз прилетіло 96 осіб, серед них є громадяни України, є особи з видом на проживання в Україні, члени їх сімей, а також особи, про повернення яких просили Ватикан і Канада», - заявила заступник міністра оборони Анна Маляр.

Нагадаємо, Україна вже організувала шість евакуаційних рейсів, якими вивезли понад 650 осіб.

Також Україна, США і ще 90 держав схвалили декларацію, в якій заявили, що зроблять все можливе, щоб Афганістан могли вільно залишати їх громадяни, а також лояльні заходи афганці і люди з груп ризику, яким можуть загрожувати переслідування при талібам.

Як відомо, 15 серпня бойовики взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац. Президент, як і велика частина керівництва держави, втік з країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: