ІДІЛ взяла на себе відповідальність за теракт в афганській мечеті

Читать на русском
Терористичне угрупування Ісламська держава взяло на себе відповідальність за теракт, що відбувся 15 жовтня в афганському місті Кандагар.
Getty Images

Терористичне угрупування «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за теракт, що відбувся 15 жовтня в афганському місті Кандагар.

Про це повідомляє The Guardian.

Вчора, 15 жовтня в результаті теракту смертника в мечеті в афганському місті Кандагар загинуло щонайменше 47 людей, а понад 80 отримали поранення.

Тероризм у світі: які країни постраждали найбільшеДва роки поспіль до трійки лідерів за рівнем тероризму входять Афганістан, Ірак і Нігерія. Детальніше – на інфографіці.

«Шиїтська мечеть була переповненою, коли нападники завдали удару, оскільки громада проводила молитви за жертвами попереднього бомбардування в північній провінції Кундуз», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що чотири особи підірвали щонайменше одну бомбу біля воріт та ще дві всередині мечеті.

Відповідальність за теракт, як і попереднього разу, взяла на себе місцева філія «Ісламської держави» провінції Хорасан.

Нагадаємо, у п'ятницю, 8 жовтня, терорист-смертник атакував мечеть в провінції Афганістану Кундуз. В цей час в храмі перебували майже 400 людей. Внаслідок теракту в мечеті 46 людей загинули та ще 143 отримали поранення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: