87-річний академік НАНУ Віталій Кальченко забув внести в декларацію всі свої доходи і місце роботи

Читать на русском
87-річний академік НАНУ Віталій Кальченко забув вказати в декларації своє місце роботи і всі свої доходи.
НАН України

Директор Інституту органічної хімії Національної академії наук України Віталій Кальченко забув вказати у декларації за 2020 рік своє місце роботи, всі свої доходи та доходи дружини у розмірі 780 770 грн.

Про це йдеться у висновку Національного агентства з питань запобігання корупції про результати повної перевірки декларації Віктора Кальченка за 2020 рік, передає «Слово і діло».

Так, директор не вказав свою зарплату в Інституті органічної хімії - 406 тис. грн., пенсію - 121 тис. грн. довічну плату за звання дійсного члена НАН України - 61 тис. грн., роялті - 4516 грн.

Також академік не вказав зарплату дружини, яка також працює разом з ним в Інституті органічної хімії - 83 тис. грн., її пенсію - 62 тис. грн., розмір допомоги на поховання - 6405 грн. та ще однієї пенсії - 34 тис. грн.

«Разом з тим, субєкт декларування із власної ініціативи до початку повної перевірки декларації направив до НАЗК звернення, у яких повідомив про відсутність інформації у цьому розділі декларації та надав інформацію про отримані ним та членами сім'ї доходи, - зазначається у висновку НАЗК. -Пояснення враховано, проте вони не спростовують порушення».

Як відомо, Віталій Кальченко очолює Інститут органічної хімії з 2011 року.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало про те, як у нардепа викрали задекларовані 22 мільйони бітікоінів та про те, що НАЗК знайшла в декларації нардепа Андрія Жупанина квартиру вартістю 2,9 млн. грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: