«Допомогли родичі»: нардеп Крейденко не зміг підтвердити походження 5,8 млн грн – НАЗК

Читать на русском
Нардеп Володимир Крейденко не зміг довести НАЗК законність походження 5,8 млн грн. 13 жовтня він прийде в НАЗК для надання пояснень.
Рада Азербайджанців України

Національне агентство із питань запобігання корупції не отримало підтвердження походження понад 5 млн грн та виявило недостовірні відомості у декларації народного депутата від фракції «Слуга народу» Володимира Крейденка на суму 946 тис. грн.

Про це йдеться у результатах повної перевірки НАЗК декларації Володимира Крейденка за 2020 рік, передає «Слово і діло».

За даними НАЗК, народний депутат не зазначив відомостей про вартість його будинку в селі Нове у Київській області площею 113 кв. м, який є його власністю з 2017 року.

«Суб'єкт декларування надав пояснення, що вказаний об'єкт нерухомості будувався власними силами і він не володіє жодними документами щодо його вартості», ‒ зазначається у результатах перевірки.

При цьому НАЗК не врахувало ці пояснення, посилаючись на наявний техпаспорт будинку, в якому записана ціна будинку 889 тис. грн.

Рада обрала Стефанчука головою парламенту: як новий спікер виконує обіцянкиЯк Руслан Стефанчук виконував свої обіцянки у Верховній раді, читайте у матеріалі Слово і діло.

Також НАЗК зафіксувало, що Крейденко не надав інформації про вартість земельної ділянки площею 385 кв. м.

За даними Державного земельного кадастру, ця земельна ділянка коштувала 41 тис. грн на момент набуття у власність декларантом.

Окрім того, депутат не записав у декларації рахунки у банках ПриватБанк, ПУМБ та А-банк та участь у громадській спілці «Центр Національно-патріотичного виховання».

У Нацагентстві підрахували, що недостовірні відомості у декларації відрізняються від достовірних на 946 тис. грн.

«У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 172-6 КУпАП», ‒ підсумували у висновку повної перевірки.

Нагадаємо, ця стаття адмінкодексу передбачає покарання у вигляді штрафу 1000-2500 неоподатковуваних мінімумів (17 тис. ‒ 42,5 тис. грн).

Також НАЗК порахувало прибутки та витрати депутата за 2013-2020 роки та не отримало від декларанта документальних доказів джерела отримання законних доходів на суму 5 млн 834 тис. грн.

«У своїх поясненнях суб'єкт декларування зазначає, що вказані грошові активи складаються з власних заощаджень та збережень, допомоги батьків та родичів, заробітної плати починаючи з 2004 року, проте жодних підтвердних документів щодо отриманих доходів від близьких та рідних осіб не надав», ‒ зазначають в Нацагентстві.

У зв'язку поданням недостовірних відомостей у декларації НАЗК запросило нардепа прийти 13 жовтня до їхнього офісу для надання пояснень про можливі порушення вимог закону «Про запобігання корупції».

Раніше «Слово і діло» писало про те, що держсекретар Мінреінтеграції Костянтин Ващенко занизив у декларації вартість квартир своєї дружини.

Також ми писали, що заступник голови Запорізької ОДА Буйний неправильно задекларував дохід – НАЗК передало справу до поліції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: