Нардеп Німченко не вважає порушенням призначення родички своєю помічницею

Читать на русском
Народний депутат ОПЗЖ Василь Німченко нарешті з'явився в суді у справі про конфлікт інтересів. Журналістів пускати не схотіли.
Фото з відкритих джерел.

Народний депутат ОПЗЖ Василь Німченко не вважає призначення власної невістки своєю помічницею порушенням, а називає це «своїм законним правом».

Про це він повідомив у коментарі журналісту «Слово і діло» у Печерському суді, на запитання «чому він призначив помічницею невістку і чи буде її звільняти».

Як ми повідомляли раніше, НАЗК побачило конфлікт інтересів у призначенні родички помічницею. Відповідно до законодавства, порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Сьогодні Німченко уперше взяв участь у розгляді цієї справи у Печерському суді – раніше нардеп на засідання не з'являвся.

Народний депутат також заявив, що не бажає, щоб журналісти були присутні на цьому засіданні та вели зйомку із залу суду: «Я проти того, щоб журналісти вели спостереження за мною у будь-якій формі», - емоційно та неодноразово сказав він.

Прокурор попросив суддю відхилити клопотання журналістів про зйомку «у зв'язку із поширенням ковідної інфекції».

Відео із зали суду дивіться тут.

Днями в інтерв'ю «Слово і діло» керівник НАЗК Олександр Новіков зауважив, що держава сподівається на прискіпливу увагу ЗМІ до протоколів щодо конфлікту інтересів. За його словами, ці справи стосуються переважно високопосадовців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: