Заступник міністра юстиції захищав інтереси приватної компанії всупереч закону – НАЗК

Читать на русском
Заступник міністра юстиції України Віталій Василик захищав інтереси приватної компанії, і паралельно працював в уряді. НАЗК зафіксувало це порушення.
Інтерфакс

Національне агентство із питань запобігання корупції передало до суду адміністративний протокол щодо порушень у декларації за 2020 рік у заступника міністра юстиції України Віталія Василика.

Про це йдеться у висновку Національного агентства із питань запобігання корупції за результатами повної перевірки даної декларації, передає «Слово і діло».

Згідно з інформацією НАЗК, Василик, обіймаючи посаду заступника міністра юстиції України, у період з 6 листопада 2019 року по 25 лютого 2020 року як арбітражний керівник виконував повноваження ліквідатора приватного підприємства «Хілл» у справі №902/858/15, тобто займався іншою оплачуваною діяльністю, чим порушив п.1 ч.1 ст. 25 Закону про запобігання корупції ‒ заборону займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) або підприємницькою діяльністю.

Зарплати у Кабміні: хто з міністрів заробив найбільше за серпеньХто з міністрів та їхніх заступників отримав найбільшу заробітну плату за серпень 2021, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Нині ПП «Хілл» перебуває у стані процедури банкрутства. Ця компанія займалася продажем будівельних матеріалів та деревини, а також вирощуванням зернових культур.

Як відомо, Віталій Василик займає посаду заступника міністра юстиції із листопада 2019 року. До цього він 15 років працював адвокатом.

Також декларант не зазначив інформації про те, що його дружина є засновницею ТОВ «Вольта агро» та обслуговчого кооперативу «Авіатори». За словами Василика, він не зазначив цієї інформації, бо дружина не повідомила йому про це.

«Пояснення суб'єкта не враховані, бо в державному реєстрі юридичних осіб інформація є відкритою і Василик міг отримати дані про компанію дружини і без її участі», ‒ зазначають в НАЗК.

Раніше «Слово і діло» писало про те, що Печерський суд закрив протокол про конфлікт інтересів у нардепа Німченка.

Також ми писали, за даними НАЗК, заступниця міністра освіти Світлана Даниленко «приховала» банківські рахунки і 244 тис. грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: