Грузія готується подати заявку на членство в ЄС у 2024 році

Читать на русском
Грузія має намір подати заявку на вступ до Європейського Союзу до 2024 року. Уряд підготував комплексний план дій.
фото press-service of the Government of Georgia / FB

Грузія має намір подати заявку на вступ до Європейського Союзу до 2024 року.

Про це на Генасамблеї ООН заявив прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі, передає пресслужба уряду країни.

Віхи Незалежності: що, якби Україна отримала ПДЧ в НАТО у 2008 роціДо 30-річчя Незалежності України часто згадують події, які докорінно змінили історію нашої держави. Що було б, якби Україна отримала ПДЧ в НАТО у 2008 році – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

«Ми підготували комплексний план дій, він включає безліч ініціатив і реформ, які забезпечать подачу заявки на членство в ЄС до 2024 року», - сказав він.

Гарібашвілі запевнив, що Грузія не заспокоїться, поки не стане членом ЄС і НАТО. За його словами, для цього Грузія продовжить реформувати і модернізувати всі аспекти демократії і економіки, поки не досягне найвищих світових стандартів.

«Шлях до європейських і євроатлантичних структур означає повернення додому, тому що це цивілізаційний вибір, який одностайно підтримує переважна більшість нашого населення», - заявив прем'єр Грузії.

Гарібашвілі також нагадав: Росія окупувала 20% території Грузії і намагається перешкодити її євроатлантичній інтеграції.

Він закликав міжнародне співтовариство діяти спільно, щоб відреагувати на порушення основоположних принципів міжнародного права на окупованих територіях.

Нагадаємо, наприкінці серпня президент Естонії Керсті Кальюлайд заявила, що Україні може знадобитися 20 років для вступу до ЄС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: