Разумков розповів, хто в Раді має підписати закон про олігархів

Читать на русском
Разумков більш ніж упевнений, що підписувати закон про олігархів в порушення всіх правил йому просто не дадуть
Дмитро РазумковFacebook

Закон про олігархів повинен підписувати той спікер Верховної Ради України, який очолював парламент на момент прийняття закону. Тобто це має бути Дмитро Разумков, а не Руслан Стефанчук.

Про це заявив сам Разумков в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Його повинен підписувати Я. спікер Верховної Ради, згідно з рішенням Конституційного Суду, підписує законопроєкт, засвідчуючи, що це саме той текст законопроєкту, який був прийнятий у стінах Верховної Ради в той чи інший день, коли він голосувався. На момент розгляду законопроєкту №5599, так званого закону про олігархів, головою Верховної Ради був ваш покірний слуга. Виходячи з цього - так» - пояснив він.

При цьому сам Разумков більш ніж упевнений, що підписувати закон про олігархів в порушення всіх правил йому просто не дадуть.

ЗМІ в період деолігархізації: які зміни очікують на медіаНовий закон про деолігархізацію суттєво вплине на вітчизняний медійний ринок. Чи зникне вплив на медіа з боку олігархів і що зміниться для самих ЗМІ – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Але ми ж бачимо, як все відбувається, як воно голосувалося, з порушенням регламенту і так далі. Чому досі не підписаний - є дві перепони. Перша: подано 12 постанов про блокування, причому минулого тижня вони були зірвані, тому що Комітет повинен був їх розглянути на пленарному тижні та не затягувати процес, але цього не сталося. Думаю, це буде десь у вівторок. Друге: парламент у тому сумбурі та непрофесійному підході, який ми бачили, коли голосувався цей законопроєкт, проголосував одночасно три правки, які суперечать один одному. Там є і РНБО, і НАЗК, і комісія при НАЗК. Тому коли буде подано коректний законопроєкт, я його підпишу. Але якщо комітет, який вже намагався, буде виправляти те, за що голосувала Верховна Рада, то, вибачте, це вже інша історія, причому пов'язана з кримінальною відповідальністю» - резюмував він.

Нагадаємо, що 23 вересня Верховна Рада прийняла законопроєкт про олігархів попри критику міжнародних експертів і не чекаючи висновків Венеціанської комісії. Зокрема, опозиційні фракції заявили про грубе порушення Конституції.

24 вересня Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки попросив спікера поставити на переголосування цей законопроєкт у зв'язку з юридичною колізією.

Раніше ми повідомляли, що в «Слузі народу» пропонують повторно проголосувати за законопроєкт про олігархів.

Також, Верховна Рада у вівторок, 19 жовтня, може розглянути 12 проєктів постанов про скасування рішення парламенту про прийняття закону про деолігархізацію, що блокують його підписання спікером і Президентом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: