Закон про олігархів: Верховна Рада скасує блокуючі постанови

Читать на русском
Стефанчук підкреслив, що лише після розгляду і відхилення відповідних проєктів буде вирішено, як підписуватиметься законодавчий акт.
фото з відкритих джерел

Верховна Рада у вівторок, 19 жовтня, може розглянути 12 проєктів постанов про скасування рішення парламенту про ухвалення закону про деолігархізацію, які блокують його підписання спікером та Президентом.

Про це Голова ВР Руслан Стефанчук розповів під час брифінгу в Києві.

«У вівторок у нас заплановане скасування 12 блокуючих проєктів постанов», – сказав політик.

При цьому, Стефанчук підкреслив, що лише після розгляду і відхилення відповідних проєктів буде вирішено, як підписуватиметься законодавчий акт.

ЗМІ в період деолігархізації: які зміни очікують на медіаНовий закон про деолігархізацію суттєво вплине на вітчизняний медійний ринок. Чи зникне вплив на медіа з боку олігархів і що зміниться для самих ЗМІ – аналізував політолог Олександр Радчук.

Нагадаємо, Верховна рада 23 вересня прийняла проект закону №5599 у другому читанні та в цілому 279 голосами.

На момент розгляду та ухвалення документа Головою ВР був Дмитро Разумков, однак він не встиг підписав закон до відкликання з посади, оскільки блокуючі проєкти постанов не були відхилені. Через це виникає колізія щодо того, чи має право Руслан Стефанчук, призначений на посаду Голови ВР 8 жовтня, підписувати документ. Стефанчук заявляє, що в Регламенті ВР немає статті, яка чітко визначає, що закон має підписувати виключно чинний на момент розгляду та ухвалення спікер.

24 вересня комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки попросив спікера поставити на переголосування цей законопроект у зв'язку з юридичною колізією.

Раніше ми повідомляли, що у «Слузі народу» пропонують повторно проголосувати за законопроект щодо олігархів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: