Нацбанк ліквідував банк колишнього міністра

Читать на русском
Національний банк схвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банк Земельний капітал.
Фото з відкритих джерел.

Національний банк за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізосіб схвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банк «Земельний капітал».

Про це повідомляється на сайті регулятора.

Схема повернення грошей збанкрутілих банківВерховна Рада підтримала законопроект, що дозволяє розморозити виплати по спірним вкладами в банку «Михайлівський» в цілому.

Як відомо, банк належить Віктору Тополову, який в 2005-06 роках займав пост міністра вугільної промисловості. Згідно з даними НБУ на 1 січня 2021 року колишній чиновник контролював 94,43% акцій банку, який він придбав в 2016 році.

На початку серпня НБУ визнав «Земельний капітал» неплатоспроможним, оскільки він не виконав своїх зобов'язань перед вкладниками та іншими кредиторами через нестачу коштів.

За даним Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, вкладники, розмір вкладів яких не перевищує 200 тисяч гривень, отримають свої кошти в повному обсязі - це близько 70% вкладників банку.

Раніше Нацбанк зареєстрував перші колекторські компанії в Україні.

У серпні НБУ повідомив, що 64 компанії виявили бажання подати документи для реєстрації в якості колекторських, як того вимагає антиколекторський закон.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: