У НБУ розраховують на продовження програми з МВФ

Читать на русском
Україна буде обговорювати з Міжнародним валютним фондом продовження програми stand-by ще на 6-9 місяців.
фото НБУ

Україна буде обговорювати з Міжнародним валютним фондом продовження програми stand-by ще на 6-9 місяців.

Про це заявив глава Національного банку Кирило Шевченко, пише LB.ua у вівторок, 28 вересня.

Рік без траншів: чи є майбутнє у співпраці між Україною та МВФНардепи декларують намір реструктуризувати борги перед МВФ, а президент натякає на можливість перегляду умов співпраці із Фондом. Що відбувається у відносинах з МВФ та якими будуть наслідки у разі зупинення кредитування – аналізував Олександр Радчук.

Глава НБУ зазначив, що чинна програма закінчується 8 грудня і її хочуть продовжити.

«Зараз ми проводимо консультації з МВФ і сподіваємося на рішення про її продовження на 6-9 місяців. Цей термін обумовлений технічною необхідністю - саме стільки часу потрібно для того, щоб пройти всі передбачені програмою перегляди. І вже зараз, домовляючись про продовження поточної програми, Україні потрібно сідати за стіл переговорів з МВФ і обговорювати базові підходи і принципи, на яких будуть будуватися економічні зміни в наступні 3-5 років», - додав Шевченко.

Він висловив сподівання, що рішення про наступний транш буде ухвалено на початку листопада.

«Відповідно до початкового графіку, наступний транш - 500 млн спеціальних прав запозичень, що трохи більше ніж $700 млн. Однак за результатами переговорів під час місії сума наступних траншів може бути скоригована», - розповів він.

Нагадаємо, місія МВФ розпочала роботу в Україні в онлайн-режимі тиждень тому. У Кабміні повідомляли, що розраховують отримати транш МВФ в 750 млн доларів наприкінці листопада - у грудні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: