Грошові перекази в Україну з початку року вдвічі перевищують суму кредиту від МВФ – Нацбанк

Читать на русском
Зазначається, що через неформальні канали в Україну надійшло 3,818 млрд доларів. Решта грошей потрапили в країну офіційними шляхами
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні з січня по серпень 2021 року приватними грошовими переказами переслали понад дев'ять мільярдів доларів з-за кордону. Це на 20% більше, ніж за аналогічний період 2020 року. Варто відзначити, що сума приватних переказів тільки за ці місяці майже у два рази перевищила суму кредитної програми Міжнародного валютного фонду для України (5 млрд доларів).

Про це йдеться в даних Національного банку України.

Грошові перекази: скільки коштів перерахували в Україну і за кордон з 2015 рокуСкільки коштів перерахували з України в інші країни, а також з-за кордону в Україну – на інфографіці.

Зазначається, що через неформальні канали в Україну надійшло 3,818 млрд доларів. Решта грошей потрапили в країну офіційними шляхами. Тільки за серпень переказами в Україну прийшло 1,229 млрд доларів, з яких 833 млн склала чиста оплата праці від закордонних роботодавців, ще 396 млн доларів - приватні грошові перекази.

Тим часом в Україні Верховна рада прийняла в цілому законопроєкт, який дозволяє українцям здійснювати грошові перекази на суму не більше 5000 гривень без фінансового моніторингу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: