В НБУ оцінили економічні ризики від можливого введення локдауну в Україні

Читать на русском
У НБУ відзначають, що попри високі темпи вакцинації та повернення роботи в онлайн ризики локдауну через коронавірус залишаються істотними
Кирило ШевченкоЦензор.НЕТ

У Національному банку України оцінили ризики від можливості введення локдауну в країні, як досить істотні. Залежно від формату карантинних обмежень Україна втратить від 0,4% до 0,6% від ВВП.

Про це заявив глава Національного банку Кирило Шевченко в інтерв'ю LB.ІА.

Нові правила карантину: що змінилося для українцівЯкі нові правила карантину ввели в Україні, що таке жовті й зелені COVID-сертифікати і як будуть працювати школи в червоних зонах – в матеріалі Слово і діло.

«Попри те, що на сьогодні робочі процеси повертаються в офлайн, темпи вакцинації підвищуються, ризики введення нового локдауну через поширення нових штамів вірусу залишаються вагомими... Залежно від жорсткості заходів, які можуть бути застосовані, втрати — від 0,4% до 0,6%. Це суттєво, але не критично», - пояснив він.

Нагадаємо, головний санітарний лікар Ігор Кузін заявляв, що Україна сьогодні йде за помірним сценарієм розвитку пандемії covid-19, однак ситуація може швидко змінитися.

В Україні за добу виявили . На минулому тижні добовий приріст кілька днів тримався на рівні 12 тисяч.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: