Зеленський хоче звільнити очільника НБУ Шевченка – Bloomberg

Читать на русском
Зеленський хоче звільнити з посади очільника НБУ Кирила Шевченка. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на свої джерела.
finbalance.com.ua

Президент Володимир Зеленський хоче звільнити з посади очільника НБУ Кирила Шевченка. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на свої джерела.

Як пише агентство, «керуючий посварився з деякими вищими керівниками банку, що спровокувало хвилю відставок, яка нервувала західних донорів, включно з Міжнародним валютним фондом».

Голові Нацбанку загрожує відставка: як Кирило Шевченко виконує обіцянкиКирила Шевченка можуть відправити у відставку до кінця року. Поки що голова Нацбанку виконав 39 відсотків обіцянок.

В Офісі президента інформацію про можливу відставку Шевченка назвали «чутками», заявивши, що офіційна заява буде тільки в тому випадку, якщо буде прийнято якесь рішення про заміну Шевченка.

У банку також заявили, що у нього «багато важливих завдань», а його команда «продовжує працювати над їх виконанням».

Нагадаємо, у вересні 2020 року в Національному банку України відмовилися надати інформацію про зарплату керівництва за серпень. «Інформація про заробітну плату працівників Національного банку є конфіденційною, оскільки належить до персональних даних відповідних фізичних осіб і не може бути надана за запитом», – заявили в НБУ. «Слово і діло» звернулося з цього питання з позовом в ОАСК.

Також на нашій інфографіці можна подивитися, скільки голова НБУ і заступники заробили в 2019-2020 роках.

Як відомо, у липні 2020 року в Україні змінився голова НБУ. Яків Смолій подав у відставку через «систематичний політичний тиск». Замість нього посаду зайняв голова правління «Укргазбанку» Кирило Шевченко.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: