У Раді НБУ пояснили, чому падає курс долара

Читать на русском
Данилишин зазначив, що від початку року сальдо валютних інтервенцій Національного банку перевищило 1,7 млрд доларів США.
фото: Мінфін

Обмінний курс гривні до долара на міжбанківському ринку упродовж минулого тижня продовжував зміцнюватися (на 0,9% за тиждень).

Про це голова Ради Національного банку України (НБУ) Богдан Данилишин повідомляє у Facebook.

Зазначається, що цьому сприяло суттєве переважання пропозиції іноземної валюти клієнтами банків на умовах спот над попитом на неї (в середньому на 65 млн доларів на день).

Згідно зі словами експерта, це уможливило як купівлю банками іноземної валюти в позицію, так і проведення Національним банком інтервенцій з купівлі іноземної валюти для згладжування коливань обмінного курсу гривні на загальну суму 228 млн доларів.

Курс гривні восени-2021: наскільки ще може зміцнитися гривняОдразу кілька факторів збіглися у часі – і додали впевненості курсу гривні на початку осені-2021. Та чи довго триватиме зміцнення гривні – прогнозував Олександр Радчук.

При цьому, Данилишин зазначив, що від початку року сальдо валютних інтервенцій Національного банку перевищило 1,7 млрд доларів США, збільшивши на відповідну суму міжнародні резерви НБУ.

«Як і у вересні, з початку жовтня продовжує зберігатися збалансованість попиту на іноземну валюту за операціями фізичних осіб», – зазначив очільник Ради НБУ.

Зокрема, з початку місяця чистий продаж населенням готівкової іноземної валюти становив 5 млн доларів, що практично компенсувало її чисту купівлю фізичними особами у безготівковій формі в обсязі 7 млн доларів. З початку року чистий продаж населенням іноземної валюти (у готівковій та безготівковій формі) продовжує залишатися на рівні близько 1,8 млрд. доларів.

Нагадаємо, що обсяг приватних грошових переказів в Україну досяг історично рекордного показника.

Раніше ми повідомляли, що грошові перекази в Україну з початку року вдвічі перевищують суму кредиту від МВФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: