Поліція відкрила три провадження через підробку сертифікатів вакцинації – Ляшко

Читать на русском
Міністр визнав, що є випадки підробки сертифікатів, але зазначив, що з цим йде запекла боротьба
Ілюстративне фотоdiia.gov.ua

Прокуратура вже відкрила три кримінальні провадження проти кількох українських медиків через підробки останніми сертифікатів про вакцинацію.

Про це розповів глава Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє Радіо Свобода.

Міністр визнав, що є випадки підробки сертифікатів, але зазначив, що з цим йде запекла боротьба. Зокрема, Національна поліція і Служба безпеки України виявляють факти видачі фальшивих сертифікатів і вживають відповідних заходів. Деякі медики через свою недобросовісність підпадають під звільнення.

Внутрішні, міжнародні та кольорові: які сертифікати про вакцинацію є в УкраїніЯкі сертифікати про вакцинацію наразі можна отримати в Україні та де їх застосовувати, читайте у матеріалі «Слово і діло».

«Відразу починають кримінальні справи, лікарів усувають від роботи. Є вже факти звільнення» - розповів Ляшко.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в МОЗ вимагають відсторонити від посади керівництво 15 лікарень у зв'язку з тим, що лікарі, можливо, підробляли COVID-сертифікати про вакцинацію.

Крім того, Міністерство охорони здоров'я просить українців, які знають про випадки підробки результатів ПЛР-тестів або сертифікатів вакцинації, повідомляти про це в правоохоронні органи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: