МОЗ вимагає усувати головлікарів за підробку документів про вакцинацію

Читать на русском
МОЗ вимагає усувати головлікарів з посади за підробку свідоцтв про вакцинацію від коронавірусу в лікарнях.

МОЗ вимагає усувати головлікарів з посади за підробку свідоцтв про вакцинацію від коронавірусу в лікарнях.

Про це повідомляє Facebook МОЗ.

За інформацією, головлікарів можуть усувати від обов'язків на час слідства.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 27 вересняВ Україні з початку кампанії з вакцинації від COVID-19 зробили понад 12,2 млн щеплень. Відсоток вакцинованих в країні та областях на карті обраховується за першою дозою.

За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, на сьогодні на кількох лікарів вже завели кримінальні справи за підробку свідоцтв.

«Ми офіційно направимо подання до власників закладів охорони здоров'я, де працюють ці лікарі, - об'єднаним територіальним громадам - і​​з проханням відсторонити від роботи керівників цих установ на час проведення слідства. Переконані, що керівники повинні нести персональну відповідальність за те, що відбувається в їхніх лікарнях», - додав він.

Якщо слідство виявить, що головний лікар був непричетним до махінацій, його відновлять на посаді. У разі повторного порушення МОЗ ініціюватиме анулювання ліцензії лікарні і розрив її контракту з Національною службою здоров'я. Після цього територіальна громада фінансуватиме лікарню самостійно.

Раніше в МОЗ озвучили рівень вакцинації серед педагогів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: