У «Дії» з'явиться ще два види COVID-сертифіката

Читать на русском
У додатку Дія розробники зараз тестують нові види цифрових сертифікатів. Один з них буде підтверджувати результат ПЛР-тесту.
скрін з відео

У додатку «Дія» розробники зараз тестують нові види цифрових сертифікатів. Йдеться про документ з результатом ПЛР-тесту і про сертифікат, де буде значиться перенесення коронавірусної хвороби.

Про це розповів перший заступник міністра цифрової трансформації України Олексій Віскуб під час брифінгу у вівторок, 5 жовтня. Трансляція велася на сторінці МОЗ у Facebook.

Внутрішні, міжнародні та кольорові: які сертифікати про вакцинацію є в УкраїніЯкі сертифікати про вакцинацію наразі можна отримати в Україні та де їх застосовувати, читайте у матеріалі «Слово і діло».

«Ми поступово тестуємо цифрові COVID-сертифікати. Зокрема для ПЛР-тестування, такий сертифікат також з'явиться у «Дії». Він буде дійсним 72 години, як і результат тесту. Також ми починаємо тестування COVID-сертифікатів для тих хто перехворів на коронавірус», - повідомив Вискуб.

Він підтвердив, що в Україні найближчим часом будуть дійсні фактично всі три види сертифікатів, які зараз є на рівні ЄС. Це сертифікати вакцинації від коронавірусу, тестування і одужання від COVID-19.

Нагадаємо, в Україні продовжили термін дії «зелених» сертифікатів вакцинації.

Також повідомлялося, що українці вже можуть роздрукувати СOVID-сертифікати за допомогою «Дії».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: