Зеленський вперше прокоментував розслідування Pandora Papers про його офшори

Читать на русском
Зеленський додав,що радий розслідуванню, оскільки воно-де показує, що нічого нового, на думку самого Зеленського, знайти про нього не вдалося
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський вперше прокоментував дані журналістського розслідування Pandora Papers, в яких, серед іншого, йдеться про його офшори. За словами Зеленського, він не побачив там «нічого нового».

Про це президент заявив в інтерв'ю телеканалу ICTV.

«Чесно кажучи, сюжет не дуже. Я кажу вам як професіонал. Чому? Тому що, по-перше, нічого нового. Це було для мене як дежавю. У 2019-му те ж кіно я бачив на каналах олігарха Порошенка, який показував, тому що розумів, що проти Мене нічого немає, бруду ніякої немає. І навіть якщо ви подивитеся дебати, на мою думку, навіть там він це кричав зі сцени: гроші квартал отримував від ПриватБанку, від Коломойського. Все це стара історія, я все це чув, все це бачив, всі ці деталі» - заявив він.

Зеленський додав, що радий розслідуванню, оскільки воно-де показує, що нічого нового, на думку самого Зеленського, знайти про нього не вдалося. Також президент запевнив, що його студія ніколи не займалася відмиванням грошей.

Pandora Papers: хто зі світових лідерів потрапив в офшорний скандалВ офшорному розслідуванні Pandora Papers фігурують люди з оточення Володимира Путіна, президент Азербайджану Алієв, король Йорданії Абдалла і колишній прем'єр Британії.

«Я особисто побудував без бюджетів, без держави бізнес в Україні з нуля. Відмиванням у 2012 році, ніяких грошей, і з 2012 року, і з 2001-го, і у 2019-му не займався ні я, ні один член студії Квартал 95 ми займалися виключно творчістю» - заявив він.

При цьому Зеленський ніяк не прокоментував розслідування «Схем» про його спроби вивести гроші з депозитів Брокбізнесбанку шляхом використання незаконних схем.

Нагадаємо, 3 жовтня Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів Pandora Papers опублікував масштабне розслідування, в якому провів ідентифікацію майже 700 осіб, які через офшори володіють півтора тисячами об'єктів на загальну суму 5,5 млрд доларів США. Серед них є й українці, в тому числі президент України Володимир Зеленський.

Крім того, офшорні компанії президента України Володимира Зеленського, який проголошує активну боротьбу з олігархами, з 2012 року отримали від структур, афілійованих з підсанкційним в США олігархом Ігорем Коломойським, десятки мільйонів доларів, і можуть бути причетні до виведення коштів з націоналізованого в 2016 році Приватбанку, одним зі співвласників якого був олігарх.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: