Прем'єрний показ фільму-розслідування про офшори Зеленського спробували зірвати – ЗМІ

Читать на русском
Київські чиновники на умовах анонімності розповіли, що показ був зірваний після того, як в КМДА подзвонив якийсь чоловік, який представився начальником СБУ і почав погрожувати проблемами
Ілюстративне фотоslidstvo.info

Фільм-розслідування про офшори президента Володимира Зеленського, який підготувала команда розслідувачів «Слідство.Інфо», спробували зірвати через Київську міську державну адміністрацію дзвінком нібито зі Служби безпеки України.

Про це повідомила Українська правда з посиланням на власні джерела в КМДА.

«ОФШОР 95»: ТАЄМНИЦІ БІЗНЕСУ ПРЕЗИДЕНТА ЗЕЛЕНСЬКОГОslidstvo info

Раніше журналістка «Слідство.Інфо» Анна Бабинець у своєму Facebook повідомила, що директор Малої Опери Олексій Прасол несподівано скасував показ фільму «Офшор 95». При цьому він навів надумані приводи - нібито, у нього немає світла і в будівлі ведеться ремонт. Однак журналісти досить швидко викрили його брехню.

Журналісти УП зв'язалися з КМДА. Там їм на умовах анонімності розповіли, що показ був зірваний після того, як в КМДА подзвонив якийсь чоловік, який представився начальником СБУ і почав погрожувати проблемами в тому випадку, якщо фільм покажуть. Чиновники запевнили, що показ все одно відбудеться - він повинен був початися о 19 годині вечора в Малій опері, як і планувалося.

Спроби журналістів з'ясувати особу «співробітника СБУ» не дали ефекту, оскільки на тому кінці трубки відмовилися представлятися, а потім і зовсім перервали зв'язок.

Нагадаємо, 3 жовтня Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів Pandora Papers опублікував масштабне розслідування, в якому провів ідентифікацію майже 700 осіб, які через офшори володіють півтора тисячами об'єктів на загальну суму 5,5 млрд доларів США. Серед них є й українці, в тому числі президент України Володимир Зеленський.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: