В РНБО поки не бачать необхідності в імпорті електроенергії з Білорусі

Читать на русском
РНБО розгляне сценарій, при якому Україні доведеться імпортувати електроенергію з Білорусі, тільки в разі виникнення якихось певних важких обставин
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Рада національної безпеки та оборони поки що не бачить необхідності в імпорті електроенергії з Білорусі. Це питання буде розглядатися тільки в разі певної ситуації.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов 15 жовтня на брифінгу за результатами засідання РНБО.

«Те, що стосується роздування ситуації саме кризи - я можу сказати, що ми на сьогодні... щодо наявності газу, перебуваємо в ситуації, яка у нас була і у 2014, 2015, 2016, 2017 роках. У нас більше газу було тільки у 2020 році в сховищах на початок сезону. У нас сьогодні є 18,7 млрд кубів газу в наших сховищах, тому я, поки що, скажу так, ніяких би дій не робив» - заявив він.

Тарифи на електроенергію: як змінювалася мінімальна ціна для населенняМінімальний тариф на електроенергію з жовтня складе 1,44 грн. Як змінювалася найбільш економна ціна – на інфографіці.

При цьому він додав, що РНБО розгляне сценарій, при якому Україні доведеться імпортувати електроенергію з Білорусі, тільки в разі виникнення якихось певних важких обставин.

Тим часом за підсумками вересня обсяг транспортування газу з Євросоюзу в Україну становить майже 665 млн кубометрів - це рекордний показник з початку 2021 року. Експорт разом з реекспортом газу з України в країни Європи виріс в 3,5 рази та становить 264 млн кубометрів.

Нагадаємо, що 28 вересня Нацкомісія, що регулює сфери енергетики та комунальних послуг продовжила на місяць заборона на імпорт електроенергії з Росії та Білорусі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: