У Лівані відновили електропостачання після доби повного блекауту

Читать на русском
Дефіцит палива для електростанцій був викликаний відсутністю іноземної валюти в Лівані - це ускладнило розрахунки із зарубіжними постачальниками
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Лівані в повному обсязі відновилося електропостачання після того, як протягом доби вся країна була повністю знеструмлена і перебувала в стані блекауту.

Про це повідомляє BBC 10 жовтня ввечері.

Країна була знеструмлена, оскільки найбільший виробник електроенергії Лівану опинився в ситуації масштабного дефіциту палива. А дефіцит палива, своєю чергою, був викликаний відсутністю іноземної валюти в Лівані - це ускладнило розрахунки із зарубіжними постачальниками енергії та палива для ліванських електростанцій.

Нагадаємо, 9 жовтня стало відомо, що Ліван страждає від одного з найбільш масштабних блекаутів у своїй історії - так, дві великі електростанції в країні припинили роботу через дефіцит палива. Це призвело до того, що більша частина регіонів країни залишилася без електроенергії та занурилася в темряву.

Громадянам Лівану довелося використовувати генератори, що накрутило ціни на пристрої та на паливо для них до захмарних висот.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: