Кабмін планує знизити ціну на електрику для населення до 1,2 грн за кіловат-годину – ЗМІ

Читать на русском
В уряді вивчають і альтернативний варіант зниження тарифів на електрику. Він передбачає стабілізацію ціни для споживачів на рівні 1,7 - 1,8 грн за кіловат-годину
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Кабінет міністрів планує знизити тариф на електрику для населення до 1,2 грн за кіловат-годину. Таке зниження стане можливим за рахунок примусового скорочення витрат на ремонт застарілих електричних мереж, підстанцій і трансформаторів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на проєкт постанови Кабміну, який є в розпорядженні видання.

Видання зазначає, що Кабмін може затвердити постанову на засіданні 4 серпня. При цьому зворотний бік такого зниження цін - ризик більш частих відключень споживачів, особливо під час опалювального періоду. Проблема в тому, що операторів електромереж примусово зобов'яжуть знизити витрати на ремонт обладнання. Передбачається, що цей захід вивільнить до 6 млрд грн, які спрямують на компенсацію пільгового тарифу для споживачів. Інше питання, чи зможуть витримати навантаження і так порядком зношені електромережі.

Тарифи на комуналку: за яких прем'єрів ціни на ЖКП зростали швидшеПід час прем'єрства Тимошенко комуналка подорожчала на 46 відсотків, під час Азарова – на 25 відсотків.

При цьому в уряді вивчають і альтернативний варіант зниження тарифів на електрику. Він передбачає стабілізацію ціни для споживачів на рівні 1,7 - 1,8 грн за кіловат-годину. Це дозволить основним державним постачальникам електроенергії - «Енергоатому» і «Укргідроенерго» - отримати ті самі необхідні для компенсації пільгового тарифу 6 млрд грн.

Нагадаємо, в липні глава НКРЕКП Валерій Тарасюк підтвердив, що тарифи на електроенергію зростуть. За його словами, влада має намір вирівняти вартість електроенергії для промисловості та населення.

Однак Кабмін на засіданні 28 липня в черговий раз відклав зміну тарифів на електроенергію для населення, зберігши до вересня діючу ціну в 1,68 гривень за кВт-год.

А за підсумками засідання РНБО 30 липня секретар відомства Олексій Данилов заявив, що президент поставив завдання не допустити підвищення тарифів на електроенергію для населення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: