У посольстві США назвали Росію – головною перешкодою на шляху до миру

Читать на русском
Дипломатів попросили відреагувати на слова заступника голови адміністрації президента РФ Дмитра Козака, який заявив, що Нуланд нібито підтримала автономію тимчасово окупованих територій.
фото з відкритих джерел

Росія – головна перешкода на шляху до миру на Донбасі, вона має вивести зброю та війська, які контролює.

Про це повідомляє Суспільне, з посиланням на посольство США в Україні, яке прокоментувало переговори заступника голови Держдепу США Вікторії Нуланд в Москві.

Зазначається, що дипломатів попросили відреагувати на слова заступника голови адміністрації президента РФ Дмитра Козака, який заявив, що Нуланд нібито підтримала автономію тимчасово окупованих територій.

У посольстві відповіли, що дипломати, як правило, не розголошують змісту закритих переговорів. Однак там підкреслили, що США незмінно підтримують суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України в умовах російської агресії.

Росія готова до діалогу з Україною: які умови висуває РФ та чи можлива зустріч двох лідерівУ Кремлі заявили, що Путін готовий зустрітися з Зеленським. Чи може зустріч президентів відбутися найближчим часом та що на ній можуть обговорити, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Зокрема, американські дипломати підкреслили, що Росія повинна виконувати свої зобов'язання за мінськими угодами та працювати над припиненням конфлікту на Донбасі. Вони додали, що «головна перешкода на шляху до миру – це Росія», адже вона цей конфлікт почала і несе повну відповідальність за його припинення.

«Ми рішуче закликаємо РФ повністю виконати свої мінські зобов'язання, вивести з України свою зброю і сили, якими вона управляє, і повернути Україні повний контроль над її міжнародно визнаними кордонами», – підсумували в посольстві США.

Нагадаємо, що заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд 11 жовтня відвідала Москву, де зустрілася з представниками російської влади.

Також, Нуланд повідомила, що США готові брати участь у Нормандському форматі.

Окрім цього, США і Німеччина досягли домовленості щодо Північного потоку-2.

Раніше, голова Офісу президента Андрій Єрмак провів телефонну бесіду із заступником держсекретаря США Вікторією Нуланд.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: