Єрмак провів телефонну розмову з Нуланд: про що розмовляли політики

Читать на русском
Нуланд висловила незмінну підтримку з боку США суверенітету й територіальної цілісності України перед лицем триваючої агресії Росії.
Андрій Єрмак

Голова Офісу президента Андрій Єрмак вдруге за місяць провів телефонну бесіду із заступником держсекретаря США Вікторією Нуланд.

Про це повідомляється на сайті Офісу президента України.

Зазначається, що сторони обговорили підготовку візиту президента Володимира Зеленського до США, Донбас і ситуацію з газопроводом «Північний потік-2».

Єрмак та Нуланд обмінялися думками щодо прогресу у втіленні ключових реформ в Україні, зокрема у сферах судочинства, антикорупції та корпоративного управління, а також обговорили подальшу двосторонню взаємодію в енергетичній галузі.

«Вони констатували схожість підходів та оцінок України та США щодо загроз енергетичній безпеці України та Європи, зокрема щодо наслідків реалізації проекту «Північний потік-2», - йдеться в повідомленні.

Зависокі очікування: що змінить зустріч Байдена та ЗеленськогоЧи вдасться Україні досягти поставлених цілей у Вашингтоні, та як зустріч двох президентів позначиться на двосторонніх відносинах між Україною та США ‒ дізнавався політолог Олександр Радчук.

Водночас, Єрмак «приділив окрему увагу безпековій ситуації на сході та уздовж кордонів нашої країни та потенційним загрозам у контексті російсько-білоруських навчань «Захід-2021».

При цьому, Нуланд висловила незмінну підтримку з боку США суверенітету й територіальної цілісності України перед лицем триваючої агресії Росії.

Нагадаємо, 7 червня Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом.

Під час бесіди Байден запросив Зеленського відвідати Вашингтон у липні. Президент України прийняв пропозицію.

Зазначимо, що візит Зеленського у США на зустріч з президентом Джо Байденом планується на кінець липня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: