США не пом'якшуватиме санкції проти Росії через Україну – Нуланд

Читать на русском
За словами Нуланд, Байден назвав Україну країною, через яку у США є з Росією масштабні розбіжності.
Вікторія НуландAFP 2021

Уряд США не послаблюватиме або пом'якшуватиме ті санкції проти Росії, які були введені через збройну агресію Кремля проти України.

Про це заявила заступник державного секретаря США Вікторія Нуланд в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Ми дали чітко зрозуміти, і президент Байден ще раз повторив, що санкції, які були введені проти Росії через Україну, будуть залишатися в силі та не будуть послаблюватися, поки Росія не змінить своєї поведінки щодо України», - сказала Нуланд.

Зустріч Байдена та Путіна в Женеві: що відомоДжо Байден і Володимир Путін 16 червня проведуть переговори в Женеві. Що відомо про зустріч – у матеріалі Слово і діло.

За її словами, Байден назвав Україну країною, через яку у США є з Росією масштабні розбіжності.

«Сполучені Штати твердо віддані - як ми й були вже кілька десятиліть - суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України. Ми маємо сильні програми підтримки України у сфері безпеки, економічного розвитку, антикорупційних зусиль і все це триватиме», - додала Нуланд.

Нагадаємо, в середу, 16 червня, в Женеві відбулися переговори президентів США і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна - це перша зустріч лідерів двох країн з моменту обрання Байдена.

Раніше президент США Джо Байден розповів про підсумки зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним, яка відбулася у швейцарській Женеві в середу, 16 червня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: