Продовження програми: у Зеленського допустили надходження до кінця року двох траншів МВФ

Читать на русском
В Міністерстві фінансів до кінця року очікують надходження коштів і від Європейського союзу за програмою макрофінансової допомоги.
фото з відкритих джерел

Міжнародний валютний фонд (МВФ) до кінця року може перерахувати Україні два транші. Повідомляється, що це можливо, якщо сторони домовляться продовжити чинну програму stand-by.

Про це повідомив радник президента Олег Устенко в ефірі «Україна 24».

«Ми чекаємо, що транш, який повинен прийти, буде в межах близько 750 млн доларів. Те, що теж обговорюється, – це можливість продовження цієї програми stand-by, в який ми зараз знаходимося, на півроку. І якщо так, то ми можемо розраховувати на те, що до кінця року Україна зможе отримати ще додатковий транш від МВФ», – зазначив Устенко.

Мільйони від МВФ і ЄС: скільки грошей Україна отримає від міжнародних партнерів до кінця рокуУкраїна до кінця року повинна отримати другий транш від Міжнародного валютного фонду і макрофінансову допомогу від ЄС.

Варто зазначити, що раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що Україна зацікавлена продовжити програму МВФ на півроку.

Він також говорив, що в Міністерстві фінансів до кінця року очікують надходження коштів і від Європейського союзу за програмою макрофінансової допомоги.

Нагадаємо, що в ОПУ допускають отримання двох траншів МВФ до кінця року.

Раніше, у МВФ спрогнозували слабке зростання економіки України.

Також, обсяг приватних грошових переказів в Україну досяг історично рекордного показника.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: