Обсяг приватних грошових переказів в Україну досяг історично рекордного показника

Читать на русском
При цьому, лише 58% приватних переказів, що надходять з-за кордону, проходять за офіційними каналами.
фото з відкритих джерел

Обсяг приватних грошових переказів в Україну досяг історично високих значень. За перші 8 місяців 2021 року показник наблизився до позначки $9,1 млрд.

Про це заявив голова Ради НБУ Богдан Данилишин.

В експертному дайджесті, представленому Данилишиним на його сторінці в Facebook, зазначається, що прискорення темпів вакцинації в світі і поступове відновлення міжнародних трудових відносин послугувало зростанню обсягу приватних грошових переказів в Україну до історично високих значень.

Грошові перекази: скільки коштів перерахували в Україну і за кордон з 2015 рокуСкільки коштів перерахували з України в інші країни, а також з-за кордону в Україну – на інфографіці.

Згідно зі словами експерта, в січні-серпні 2021-го приватні особи перевели в Україну близько $9,1 млрд, тоді як за підсумками перших восьми місяців 2020 року цей показник становив $7,6 млрд.

«Левова частка цих переказів сформована за рахунок трансферу українцями власних доходів з оплати праці за кордоном – близько $7,4 млрд», – пише Богдан Данилишин.

Згідно з його словами, незважаючи на те, що приватні грошові перекази послаблюють тиск на місцевий ринок праці і в значній мірі забезпечують збалансованість валютного ринку України, активна державна політика, спрямована на розвиток внутрішнього ринку і створення нових робочих місць, є необхідною умовою сталого та інклюзивного розвитку вітчизняної економіки.

При цьому, Данилишин звертає увагу на те, що лише 58% приватних переказів, що надходять з-за кордону, проходять за офіційними каналами.

Нагадаємо, що грошові перекази в Україну з початку року вдвічі перевищують суму кредиту від МВФ.

Раніше ми повідомляли, що в Україні рекордно збільшився імпорт блакитного палива.

Окрім цього, ціна на газ у Європі побила новий історичний рекорд.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: