Збільшення аліментів і закони «для МВФ»: чим займеться Рада наступного тижня

Читать на русском
На пленарному тижні з 5 по 8 жовтня ВР розгляне ряд законопроектів, серед них - банківські, закон під кредити аграріям, а також закон про збільшення мінімальної суми аліментів.
Ярослав Железнякrada.gov.ua

На наступному пленарному тижні з 5 по 8 жовтня Верховна рада розгляне ряд законопроектів, серед них - банківські, закон під кредити аграріям, а також закон про збільшення мінімальної суми аліментів. «Ресурсний» законопроект, швидше за все, буде знято.

Про це повідомив нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк в своєму Telegram у п'ятницю, 1 жовтня.

Початок боротьби з олігархами чи «кінець парламенту»: що відбувалося в Раді цього тижняКонфлікт Дмитра Разумкова зі слугами народу, закон про олігархів і невизнання виборів до російської Держдуми – подробиці роботи парламенту в нашому матеріалі.

За його словами, орієнтовний порядок денний на тиждень роботи виглядає так:

Вівторок: 12 постанов про скасування голосування за «антиолігархічний» закон №5599; законопроекти для домовленостей з міжнародними партнерами: закон про кредити аграріям №3205-1, під який підв'язані транш Світового банку на близько 350 млн і банківські закони для програми МВФ №№5852, 5853.

Середа: друге читання антитютюнового законопроекту №4358; збільшення мінімальної суми аліментів №3881; залучення медіатора для вирішення трудових спорів №5555. Крім того, за словами Железняка, є пропозиція президента додати 28 липня як святковий день у трудовий календар.

Четвер: №5719 про розподіл 5% роздрібного акцизу на тютюн відразу до місцевих бюджетів. №№4278, 4279 (друге читання) без тютюнових правок; №4612 про дозвіл на травматичну зброю для адвокатів; №5067 про передачу справ з оскарженням рішень центральних органів влади з ОАСК до Верховного Суду; зміни в адміністративному і кримінальному кодексах за повноваженнями БЕБ №3959-1; аграрні розписки №2805-д.

Нардеп зазначив, що ще у четвер заявлено «ресурсний» законопроект №5600, але його, швидше за все, знімуть.

П'ятниця: нардепи планують виділити 800 млн на закупівлю кисневих станцій для лікарень; антиплагіаторські законопроекти №3758 і №5461.

Нагадаємо, на минулому тижні «ресурсний» законопроект був на порядку денному Ради, проте його зняли. Причина - ще тривають дискусії щодо процедури його розгляду.

«Слово і діло» зібрало підсумок роботи ВР на минулому пленарному тижні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: