Зеленський присвоїв звання Героя України двом військовим посмертно

Читать на русском
Звання Героя загиблим військовим присвоєно за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті суверенітету і територіальної цілісності України.
Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 14 жовтня, у День захисників і захисниць присвоїв звання Героя України двом військовим. В указах голови держави наголошується, що вони удостоєні нагороди посмертно.

Про це йдеться в указах голови держави, які опубліковані на сайті Офісу президента.

«Присвоїти звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» Верхогляд Миколі Яковичу - полковник (посмертно)», - йдеться в тексті указу №535/2021.

При цьому, іншим указом, під №536/2021, президент присвоїв звання Героя України рядовому Хамраєву Рустаму Шонійзозовичу. Він також удостоєний нагороди посмертно.

Коли гроші вирішують усе: скільки отримає армія у 2022 роціАле грошей для того, щоб закрити борги, що накопичилися перед військовослужбовцями, може не вистачити.

У документах зазначається, що звання Героя загиблим військовим присвоєно за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті суверенітету і територіальної цілісності України.

Нагадаємо, що День захисників України святкують щорічно вже протягом шести років 14 жовтня - в день Покрови Пресвятої Богородиці, одночасно з Днем Українського козацтва. Також 14 жовтня традиційно відзначають як день створення УПА.

Раніше, у серпні цього року президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким День захисника перейменував в День захисників і захисниць України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: