Герой України підполковник Петраківський помер після 7 років боротьби з наслідками поранень

Читать на русском
Під час бою 20 липня 2014 року підполковник Петраківський був важко поранений в голову, але не покинув Стрій, а до кінця бою керував бійцями та виносив поранених
Підполковник Петраківськийarmyinform.com.ua

29 серпня після семи років боротьби з наслідками отриманого на Донбасі поранення помер Герой України, офіцер 8-го полку спеціального призначення підполковник Олександр Петраківський. Йому було 33 роки.

Про це повідомляє АрміяInform.

«У цей скорботний день отримав ще одну надзвичайно трагічну звістку... Після тривалої боротьби за життя помер випускник Національної академії сухопутних військ Герой України підполковник Олександр Петраківський. Офіцер закінчив наш навчальний заклад у 2009 році за спеціальністю «бойове застосування та управління діями аеромобільних підрозділів», після чого проходив службу в одній з елітних військових частин спеціального призначення» - повідомив начальник Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного Павло Ткачук.

Іловайська трагедія: хто винен у невдачах українських військовихІнформація Офісу генерального прокурора не проливає світла на причини трагедії під Іловайськом в 2014 році.

20 липня 2014 року в ході бойових дій на Донбасі розвідгрупа під керівництвом Петраківського забезпечувала проходження колони техніки Збройних сил України та добробата «Айдар» в аеропорт Луганська. У районі міста Щастя розвідники виявили в засідку і вступили в бій, відволікаючи на себе уваги. Колона пройшла до місця призначення запасним шляхом, а Петраківський отримав важке поранення голови. При цьому підполковник не покинув Стрій, продовжував керувати боєм, виносив з-під вогню поранених бійців у безпечне місце. Указом президента України від 4 грудня 2014 року № 918/2014 за ці дії Петраківському присвоїли звання «Герой України».

Однак поранення не пройшло безслідно. В результаті поранення офіцер переніс кому, а також десятки найскладніших хірургічних втручань. Петраківський проходив лікування в Україні, Ізраїлі, Польщі, США, пережив реабілітацію в Науково-практичному центрі нейрореабілітації Nodus. У квітні 2021 року Кабінет Міністрів спеціальним розпорядженням виділив фінансування на забезпечення нейрореабілітації офіцера.

Нагадаємо, 29 серпня українці вшановують пам'ять Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Сьогодні о 10 годині пройшла загальнонаціональна хвилина мовчання. Вдень по всій країні будуть приспущені прапори.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: