Зеленський підписав указ про святкові премії для українських захисників

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський розпорядився виплатити в повному обсязі грошове забезпечення військовим ЗСУ і премію.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський розпорядився виплатити в повному обсязі грошове забезпечення військовим ЗСУ і премію з нагоди Дня захисників і захисниць України.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

Коли гроші вирішують усе: скільки отримає армія у 2022 роціАле грошей для того, щоб закрити борги, що накопичилися перед військовослужбовцями, може не вистачити.

Як зазначається, президент підписав указ «Про деякі заходи щодо забезпечення соціальних гарантій військовослужбовців та ветеранів війни».

«Цим документом глава держави поставив завдання Кабінету міністрів України невідкладно вжити заходів щодо виплати в повному обсязі належного грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних сил України, а також їх одноразового преміювання з нагоди Дня захисників і захисниць України», - йдеться в повідомленні.

Також уряд повинен внести до 31 грудня 2021 року на розгляд Ради законопроект, спрямований на вдосконалення системи грошового забезпечення військовослужбовців з урахуванням найкращого досвіду провідних іноземних держав.

Кабмін повинен щокварталу інформувати про реалізацію заходів щодо соціального захисту ветеранів війни та сімей загиблих.

В указі також сказано, що уряд спільно з обласними адміністраціями та КМДА мають забезпечити створення до кінця 2023 року в кожній області регіональних центрів медичного забезпечення, психологічної реабілітації військовослужбовців та ветеранів війни.

Крім того, додали в ОПУ, з нагоди Дня захисників і захисниць Володимир Зеленський взяв участь у церемонії вшанування пам'яті загиблих за Україну, яка відбулася на Михайлівській площі у Києві.

Нагадаємо, 14 жовтня святкують День захисників і захисниць України.

У Києві сьогодні обмежать рух через ходу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: