Зеленський заявив про безальтернативність Нормандського формату

Читать на русском
Зеленський зазначив, що найближчим часом дуже розраховує на конструктивну зустріч з Путіним, Меркель і Макроном в рамках Нормандського формату
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський вважає, що нормандський формат - це єдиний шлях до встановлення миру на сході України та розраховує на якнайшвидшу зустріч з лідерами нормандської четвірки.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Дом».

Переговори «нормандської четвірки»: чи є прогрес у виконанні домовленостей 2019 рокуЯк виконується комюніке нормандської четвірки, ухвалене після зустрічі в Парижі в грудні 2019 року. Розбір Слово і діло.

Зеленський вважає, що тільки Нормандський формат і переговори з лідерами Франції, Росії та Німеччини є можливістю припинити війну, яку Росія веде проти України.

«Хотів би сказати, що я повністю підтримую цей формат. Вважаю, що крім нормандського формату, у нас більше немає сьогодні іншого майданчика, щоб вийти з цієї ситуації, щоб дійсно закінчити війну на сході України» - сказав він.

Також Зеленський зазначив, що найближчим часом дуже розраховує на конструктивну зустріч з Путіним, Меркель і Макроном в рамках Нормандського формату.

«Я б дуже хотів, щоб ми могли зустрітися в найближчі час і наша зустріч в норманському форматі була предметною» - зазначив він.

11 жовтня канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон обговорили з президентом Росії Володимиром Путіним питання Нормандського формату. Переговори проходили в телефонному режимі. При цьому Путін активно скаржився на Україну.

Нагадаємо, що незадовго до цього президент України Володимир Зеленський також провів переговори з питань Нормандського формату з Макроном і Меркель.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: