Сьогодні в Києві стартує саміт Україна-ЄС

Читать на русском

У вівторок, 12 жовтня, в Києві починається 23 саміт Україна - Європейський Союз.

Як повідомляє пресслужба президента України, на заході буде головувати президент України Володимир Зеленський, президент Європейської Ради Шарль Мішель і президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн.

«Відкрите небо» з ЄС: що дасть Україні авіаційна угодаПідписання відкритого неба з Україною схвалила Рада ЄС. Який зиск отримає Україна від угоди – на інфографіці.

Лідери обговорять досягнення і перспективи взаємодії між Україною і ЄС в питаннях імплементації Угоди про асоціацію, поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі, забезпечення енергетичної безпеки і поглиблення галузевої співпраці.

На порядку денному також проблематика співпраці в сфері безпеки і оборони, розвиток ситуації на Донбасі і в окупованому Криму.

У рамках саміту планується підписання низки угод між Україною і Євросоюзом.

За результатами саміту буде прийнято спільну заяву.

Раніше повідомлялося, що на саміті очікується підписання угоди про відкрите небо, що відкриє Україну для деяких лоукост-авіаліній, що значно сприятиме зростанню економіки країни в сфері туризму.

Нагадаємо, наші аналітики зібрали все про обіцянку Зеленського«підписати угоду про «відкрите небо» з Європейським Союзом».

Також «Слово і діло» розібралося, як Україна та Євросоюз вели переговори з цього питання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: