У майбутньому європейський COVID-сертифікат буде дійсний для країн поза ЄС – фон дер Ляєн

Читать на русском
Сертифікати можуть застосовуватися до країн поза Євросоюзом за умови, що ці країни нададуть відповідні дані
Урсула фон дер ЛяєнGetty Images

**У майбутньому передбачається, що COVID-сертифікати про проходження вакцинації, які видаються на території Європейського Союзу, будуть дійсні для країн поза Євросоюзом. Самі сертифікати на території ЄС видаватимуться з липня.******

Про це заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен на Глобальному саміті з охорони здоров'я.

За словами президента ЄК, ці сертифікати можуть застосовуватися до країн поза Євросоюзом за умови, що ці країни нададуть відповідні дані.

Які країни світу та коли запровадять паспорти вакцинаціїЯкі країни у світі вже розробили паспорти вакцинації і що туди записують, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Сертифікація повинна визнаватися. Ми визначили критерії поки для інших країн-членів, але має бути сполучення і з державами поза ЄС. У майбутньому він може поширюватися і на інші країни при наданні відповідних даних», - сказала вона.

Раніше ми писали про те, що в Україні можуть впровадити COVID-сертифікат вже до 1 липня. У ньому буде інформація про вакцинацію, ПЛР-тести або одужання від коронавірусу.

Також у четвер, 20 травня, Європейська комісія оголосила про досягнення угоди про впровадження цифрових COVID-сертифікатів на території ЄС. Це дозволить почати ослаблення карантинних обмежень і відновити туризм.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: