Шарль Мішель оголосив 2022 рік «роком європейської оборони»

Читать на русском
Голова Європейської Ради Шарль Мішель оголосив, що 2022 рік стане роком європейської оборони.
EPA-EFE

Голова Європейської Ради Шарль Мішель оголосив, що 2022 рік стане «роком європейської оборони».

Про це він заявив на церемонії вручення Премії імені Карла Великого президенту Румунії Клаусу Йоганнісу, передає Politico.

Президент Європейської Ради Шарль Мішель оголосив, що 2022 рік буде роком європейської оборони. Він також зазначив, що лідери ЄС повинні протистояти широко поширеним сумнівам в тому, що Європа може захистити себе у військовому відношенні.

«Атлантичний альянс – це хребет нашої безпеки. Зміцнення оборонної Європи означає зміцнення Північноатлантичного союзу. Сильніші союзники укладають більш міцні союзи. Таким чином, 2022 рік буде роком європейської оборони», – сказав у своєму виступі Мішель.

Зауважимо, що 27 глав держав і урядів ЄС повинні обговорити європейську оборону і безпеку за обідом у вівторок, 6 жовтня, на саміті в Словенії. Ймовірно, що між лідерами почнеться дискусія, яка розгляне нову декларацію про стратегічне партнерство між ЄС і НАТО.

Нагадаємо, президент Європейської ради Шарль Мішель запросив лідерів країн Євросоюзу на неформальну зустріч та саміт Західних Балкан.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: