НАЗК не виявило ознак незаконного збагачення у декларації ексзаступника голови СБУ Нескоромного

Читать на русском
НАЗК провело повну перевірку декларації колишнього заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного і не знайшло ознак незаконного збагачення.
Украина молодая

Національне агентство із питань запобігання корупції зафіксувало недостовірні відомості у декларації ексзаступника голови Служби безпеки України Дмитра Нескоромного на суму 196 тис. грн.

Про це йдеться у результатах повної перевірки НАЗК декларації Дмитра Нескоромного за 2020 рік, передає «Слово і діло».

За підсумками перевірки, НАЗК виявило низку неточностей, зокрема декларант зазначив неправильну вартість квартири дружини та орендований автомобіль Volkswagen Passat 2010 року випуску.

Окрім цього, Нескоромний вказав місце реєстрації своєї дочки у Києві, але за даними Державної міграційної служби, насправді вона там не зареєстрована.

Як змінилися доходи силовиків, прокурорів і НАБУшниківЯк змінився середньорічний дохід і сума активів поліцейських, прокурорів, працівників СБУ та НАБУ – на інфографіці.

У Нацагентстві підрахували, що недостовірні відомості у декларації відрізняються від достовірних на 196 тис. грн. За це не передбачено ані адміністративної, ані кримінальної відповідальності.

За результатами повної перевірки НАЗК, ознак незаконного збагачення, конфлікту інтересів та необґрунтованості активів не встановлено.

Як відомо, Дмитро Нескоромний почав свою кар'єру в органах державної безпеки в 1999 році. Він обіймав посади від оперуповноваженого регіонального управління Служби безпеки до заступника начальника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ. Посаду заступника голови СБУ він займав з 1 липня по 8 листопада 2019 року.

27 січня 2021 року СБУ оголосило Нескоромному підозру в організації замаху на бригадного генерала СБУ, начальника ГУ внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

Раніше «Слово і діло» писало про те, що заступник голови СБУ Горбенко приховав вартість двох будинків та елітного авто.

Також ми писали, що нардеп Крейденко не зміг підтвердити походження 5,8 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: