Суд скасував заочний арешт втікача-СБУшника Нескоромного

Читать на русском
Апеляційний суд скасував заочний арешт ексзаступника голови СБУ Дмитра Нескоромного, який втік з України.
kievvlast.com.ua

Київський апеляційний суд скасував заочний арешт колишньому першому заступнику голови СБУ Дмитру Нескоромному, якого підозрюють в організації замаху на начальника ГУ внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

Про це свідчать дані судового реєстру.

Громадянство Зеленського: втікач-СБУшник похвалився наявністю «цікавих документів»Колишній чиновник СБУ Дмитро Нескоромний, який втік з України, заявив про наявність документів, які можуть запустити імпічмент президенту Володимиру Зеленському.

Згідно з документом, апеляційний суд скасував постанову Шевченківського райсуду Києва від 10 лютого 2021 року про арешт підозрюваного на два місяці (до 10 квітня).

У рішенні суду пояснюється, чому Нескоромному скасували арешт.

Як заявили судді апеляційного суду, (згідно з Кримінально-процесуальним кодексом), розглядати клопотання про арешт треба за участю прокурора, підозрюваного, його захисника.

При відсутності підозрюваного це клопотання можна розглядати, якщо прокурор довів, що той перебуває у міжнародному розшуку.

Однак у цій справі суддям надали недостатньо документів, які підтвердили б, що Нескоромний знаходиться у міжнародному розшуку.

Як сказано в рішенні суду, СБУ (як орган досудового розслідування) не зверталася до Інтерполу, щоб отримати для суду підтвердження про те, що Нескоромний у міжнародному розшуку.

Тому апеляційний суд задовольнив клопотання адвокатів Нескоромного і скасував рішення про його арешт.

Нагадаємо, 27 січня 2021 року СБУ оприлюднила докази причетності Нескоромного до організації підготовки вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

Слідчі СБУ оголосили Нескоромного в розшук. Суд дозволив правоохоронцям затримати його за підозрою в організації замовного вбивства Наумова в змові зі спецслужбами РФ.

У лютому Нескоромний анонсував «викривальну пресконференцію» щодо фактів корупції в Україні. Однак вона не відбулася.

9 лютого Нескоромний оприлюднив нове відеозвернення. У ньому він заявив про готовність публікувати у себе в Telegram докази корупції серед українських топ-чиновників і надати цю інформацію європейцям.

Також Нескоромний повідомив, що йому відомо про факти вербування в системі СБУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: