Стефанішина розповіла, чи відповідає Україна європейським стандартам торгівлі

Читать на русском
У ключових сферах, в яких відбувається торгівля між Україною та ЄС, країна майже повністю відповідає європейським стандартам.
Ольга СтефанішинаФото Слово і діло

У ключових сферах, в яких відбувається торгівля між Україною та ЄС, країна на 70-80% відповідає європейським стандартам.

Про це повідомила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в інтерв'ю «Радіо Свобода».

Співпраця між Україною та Європою: прямі інвестиції та зовнішня торгівля у 2020 роціНайбільше грошей в Україну вклали Швеція та Швейцарія, а найбільший відтік вкладень був з боку Німеччини.

«У п'яти основних сферах, в яких відбувається торгівля, на 70-80% відповідаємо європейським стандартам. Це вже підтверджено. Сфера енергетики - 80%. Сфера харчової продукції та санітарних заходів - понад 70%. Повністю відповідаємо системі державних закупівель і телекомунікацій. Це означає, що в розумінні нашої євроінтеграції ми (Україна і ЄС - ред) працюємо однаково і живемо однаково», - сказала Стефанішина.

Вона також зазначила, що понад 14 тисяч українських компаній вже працюють на європейському ринку.

За її словами, Україна також є тією країною, яка інтегрована в європейські структури. Країна є учасником понад 20 агентств та інституцій ЄС від правоохоронних (це Офіс прокурора ЄС), закінчуючи науковими, культурними програмами.

Тому, за словами Стефанішиної, з точки зору політичної, економічної конвергенції, Україна фактично досягла величезних результатів за 5 років.

Нагадаємо, раніше Стефанішина також заявила, що Україна вимагає від НАТО стратегічної ясності.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: