Україна вимагає від НАТО стратегічної ясності – Стефанишина

Читать на русском
Рішення щодо вступу України до НАТО насьогодні знаходиться виключно в політичній площині. Для вирішення питання щодо членства в Альянсі використовуються всі доступні майданчики.
Слово і діло

Рішення щодо вступу України до НАТО насьогодні знаходиться виключно в політичній площині.

Для вирішення питання щодо членства в Альянсі використовуються всі доступні майданчики, повідомила віце-прем'єр-міністр України Ольга Стефанишина в інтерв'ю Радіо Свобода.

Які країни отримали статус союзника США поза НАТОСтатус союзника США поза НАТО мають 17 держав. Детальніше – на інфографіці від Слово і діло.

«Ми вимагаємо такої стратегічної ясності від НАТО. У 2021 році, всі держави члени НАТО підтвердили, що Україна буде в НАТО», - сказала вона.

Стефанишина нагадала, що Україна схвалила спеціальне рішення на Раді національної безпеки і оборони (РНБО) і продовжує роботу над переходом на стандарти НАТО.

«Ми вже використовуємо величезний потенціал програми розширених можливостей, і, що найважливіше, ми працюємо з кожною столицею НАТО. Ми вибудовуємо цей консенсус і використовуємо всі майданчики. Але ситуація складна», - зазначила вона.

За її словами, сьогодні рішення про членство України в НАТО лежить лише в політичній площині. Тому пріоритетним завданням для України є формування консенсусу і українська сторона «в принципі непогано рухається в цьому напрямку».

Також Стефанишина зазначила, що Європа знаходиться на порозі континентальної газової війни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: