Зеленський звільнив Стефанчука з посади представника президента у ВР

Читать на русском
Володимир Зеленський звільнив першого заступника голови парламенту Руслана Стефанчука з посади представника президента в Раді.
Руслан СтефанчукФото: zn.ua

Президент України Володимир Зеленський звільнив першого заступника голови парламенту Руслана Стефанчука з посади представника глави держави у Верховній раді.

Про це йдеться в указі президента №522/2021 від 6 жовтня на сайті ОПУ.

Стефанчук прокоментував можливість зайняття посади спікера Верховної РадиСтефанчук заявив, що він максимально ефективний на своїй поточній посаді, і не претендує на крісло Разумкова

«Звільнити Стефанчука Руслана Олексійовича від виконання обов'язків представника президента України у Верховній раді України», - йдеться в документі.

Відзначимо, сьогодні Рада планує розглянути питання відставки Дмитра Разумкова з посади спікера. Очікується, що після зняття Разумкова з посади голови ВР відбудеться засідання фракції «Слуга народу».

За прогнозами глави фракції СН Давида Арахамії, за відставку спікера очікується 240 голосів «за».

Голосування за призначення нового спікера Верховної ради і першого віцеспікера має відбутися у п'ятницю, 8 жовтня. Одним з кандидатів на посаду голови ВР називають Руслана Стефанчука.

При цьому Арахамія зазначив, що Стефанчук - не єдиний претендент на посаду нового голови парламенту.

Нагадаємо, Рада відсторонила Дмитра Разумкова від проведення пленарних засідання 5 і 6 жовтня. Раніше нардепи зібрали підписи за його відставку з посади.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: