Столтенберг звернувся до Росії перед військовими навчаннями «Захід-2021»

Читать на русском
Генсек НАТО Єнс Столтенберг звернувся до Росії через наближення масштабних навчань Захід-2021 та закликав її бути відкритою.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг звернувся до Росії через наближення масштабних навчань «Захід-2021» та закликав її бути відкритою.

Про це він заявив в інтерв'ю для Reuters.

Столтенберг заявив, що Росія має поводитися передбачуваним і прозорим способом під час навчань.

Віхи Незалежності: що, якби Україна отримала ПДЧ в НАТО у 2008 роціДо 30-річчя Незалежності України часто згадують події, які докорінно змінили історію нашої держави. Що було б, якби Україна отримала ПДЧ в НАТО у 2008 році – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

«Ми бачили раніше, що кількість військ, що беруть участь у навчанні, значно перевищує оголошену», - сказав Столтенберг, закликаючи Москву виконати свої зобов'язання відповідно до Віденського документу - міжнародної угодою, що регулює військові навчання в Європі.

За підрахунками журналу NATO Review, Росія залучила до навчань «Захід» у 2017 році від 60 тисяч до 70 тисяч військовослужбовців, але оголосили лише 12 700 чоловік особового складу.

«Реальність така, що з моменту завершення холодної війни Росія ніколи не відкривала вчення для обов'язкових перевірок. Тому ми будемо пильними», - сказав Столтенберг.

Раніше в ОПУ заявили про те, що деякі країни НАТО виступають проти членства України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: