Новий удар: Угорщина продовжить блокувати вступ України в НАТО

Читать на русском
В Україні розчаровані рішенням Угорщини підписати новий довгостроковий контракт з російським Газпромом на поставку газу в обхід української території.
фото: Obozrevatel

Голова адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш заявив, що Україна не має права втручатися в енергетичну політику його країни, і що Будапешт продовжуватиме блокувати вступ України в НАТО.

Про це повідомляє Magyar Nemzet.

«Помста України відбулася задовго до газової угоди з росіянами, оскільки Україна грубо обмежила використання рідної мови угорців на Закарпатті, внісши поправки в закон про освіту, і не допустила жодної міжнародної думки щодо цієї поправки, тому Угорщина повинна продовжувати блокувати переговори про вступ у НАТО», – сказав Гуйяш.

Газ в обхід України: в чому суть нового українсько-угорського конфліктуУгорщина уклала з Росією контракт, через який Україна втратить частину газового транзиту через свою територію. Детальніше - в матеріалі.

Згідно з його думкою, є неприйнятним, коли одна країна хоче брати участь в енергетичній політиці іншої суверенної країни.

Зазначимо, що 27 вересня Угорщина підписала контракт з російським «Газпромом» про постачання газу в обхід території України. Угода між Угорщиною та Росією діятиме 15 років.

При цьому, МЗС України висловило розчарування рішенням Угорщини підписати газовий контракт з РФ. У відповідь міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто різко розкритикував Україну за заяву Міністерства закордонних справ країни з приводу газового контракту Будапешта і Москви. Сійярто звинуватив Київ у «втручанні у внутрішні справи Угорщини».

Нагадаємо, що напередодні Україна звернулася до Єврокомісії через газовий контракт Росії та Угорщини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: