США продовжать застосовувати санкції до «Північного потоку-2» – Держдепартамент

Читать на русском
У Вашингтоні продовжують вважати проект газопроводу геополітичним, а не економічним, і будуть застосовувати законодавчо передбачені заходи
Нед ПрайсReuters

США продовжують виступати проти реалізації російського газопроводу «Північний потік-2» і готові застосовувати всі законодавчо передбачені заходи для зупинки проєкту.

Про це заявив прессекретар Державного департаменту США Нед Прайс, повідомляє Укрінформ.

«Ми продовжуємо виступати проти цього трубопроводу, вважаючи його геополітичним проєктом Російської Федерації... Ми продовжимо застосовувати закон - згідно з нашими періодичними оглядами, які, безумовно, тривають» - розповів він.

Конгрес США проти «Північного потоку-2»: які обставини грають на руку УкраїніПалата представників США підтримала поправку до проєкту оборонного бюджету, яка може відстрочити запуск Північного потоку-2 або поставити хрест на проєкті. Чому було прийнято це рішення і якими можуть бути наслідки.

Тим часом компанія-оператор North Stream 2 AG заявила про початок заповнення газом першої нитки газопроводу «Північний потік-2».

Нагадаємо, російський «Газпром» оголосив про завершення будівництва газопроводу 10 вересня. Після цього Федеральне мережеве агентство ФРН отримало документи на сертифікацію Nord Stream 2 AG як незалежного газотранспортного оператора.

Очікується, що розгляд документів і прийняття рішення займе до чотирьох місяців. Потім рішення має бути передано Єврокомісії.

У Міненерго допускають, що ПП-2 зможе почати роботу тільки ближче до весни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: