Не в цьому році: у РФ уточнили терміни запуску «Північного потоку-2»

Читать на русском
Газопровід Північний потік-2 може бути введений в експлуатацію тільки після його сертифікації. На це може піти близько чотирьох місяців.
Сергій Лавровфото ЕРА

Газопровід «Північний потік-2» може бути введений в експлуатацію тільки після його сертифікації. Ця процедура може зайняти близько чотирьох місяців.

Про це заявив голова МЗС РФ Сергій Лавров середу, 15 вересня, пише російський «Інтерфакс».

Німеччина хоче зберегти транзит газу через Україну – МеркельНімеччина підтримує Північний потік-2, але вимагає гарантій транзиту газу через Україну, заявила Ангела Меркель.

«Роботи всі завершені, зараз йде процес отримання необхідних дозволів від німецького регулятора. Процес, як з'ясовується, за німецьким законодавством нешвидкий, по-моєму, чотири місяці, початок 2022 року позначається», - сказав Лавров.

При цьому він вважає, що спроби «нападів» на газопровід продовжаться.

«РФ не виключає, що агресивно налаштована меншість в ЄС спробує нав'язати іншим негативне ставлення до «Північного потоку-2», - сказав дипломат.

Нагадаємо, 10 вересня російський «Газпром» заявив про завершення будівництва «Північного потоку-2». Компанія оператор заявляла, що розраховує отримати сертифікат і почати експлуатацію газопроводу вже у цьому році.

В Офісі президента України заявили, що РФ вже почала використовувати ПП-2 як зброю проти України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: