У Конгресі США схвалили санкції проти «Північного потоку-2»

Читать на русском
Палата представників Конгресу США схвалила правку до проєкту оборонного бюджету про санкції проти газопроводу Північний потік-2.
Фото 24 канал.

Палата представників Конгресу США схвалила правку до проєкту оборонного бюджету про санкції проти газопроводу «Північний потік–2».

Ця правка зобов'язує президента США ввести санкції проти всіх осіб і компаній, які є причетними до діяльності і будівництва «Північного потоку–2», інформує «Радіо Свобода».

«Північний потік-2»: про що домовилися США та Німеччина і що про це думають в УкраїніЯкі гарантії США і Німеччина дають Україні в зв'язку із завершенням будівництва Північного потоку-2, і що про це думають в Україні та Росії.

Поправка не дозволяє звільняти від санкцій під різними приводами, наприклад в інтересах нацбезпеки.

Тепер законопроект має затвердити Сенат, а потім підписати президент Джо Байден.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський назвав цей проект («Північний потік – 2» - ред) геополітичною зброєю Росії та закликав сенаторів США зберегти санкції проти газопроводу.

Раніше 21 липня США і ФРН досягли угоди за проєктом «Північний потік-2». Згідно з ним, Німеччина повинна взяти участь у переговорах з Росією щодо продовження контракту на транзит газу через Україну.

У Кабміні тоді заявили, що Україну не влаштовує угода, яку США і Німеччина уклали по «Північному потоку-2», оскільки цей документ занадто розпливчастий і не надає Україні ніяких гарантій.

Як відомо ЗМІ писали, що з жовтня російська компанія-монополіст «Газпром» може розпочати поставки газу через «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: