Держдепартамент накрила кадрова криза через «Північний потік-2» – ЗМІ

Читать на русском
Сенатор Круз заблокував призначення в Держдепартамент і вимагає від Байдена негайного введення санкцій проти ПП-2
Сенатор Тед КрузReuters

Сенатор США від Республіканської партії Тед Круз заблокував всі кадрові призначення в Державному департаменті США через «Північний потік-2» - він вимагає, щоб американський уряд ввів проти газопроводу санкції, всупереч умовам укладеної з Німеччиною угоди. Через дії Круза Держдепартамент накрило кадровою кризою.

Про це повідомила газета The New York Times.

«Запекла боротьба з сенатором від Техасу Тедом Крузом через російський газопровід, за словами офіційних осіб адміністрації Байдена, викликала кадрову кризу. Круз затримує затвердження десятків кандидатур у Держдепартаменті, включаючи 59 можливих послів» - повідомляє видання, зазначаючи, що Круз погрожує також заблокувати десятки інших призначень.

«Північний потік-2»: про що домовилися США та Німеччина і що про це думають в УкраїніЯкі гарантії США і Німеччина дають Україні в зв'язку із завершенням будівництва Північного потоку-2, і що про це думають в Україні та Росії.

Сенатор від Демократичної партії Роберт Менендес, який свого часу активно ставив палиці в колеса уряду Трампа, заявив, що ситуація «безпрецедентна» і він «не бачив нічого подібного за 30 років роботи у сфері зовнішньої політики».

Нагадаємо, раніше колишній посол США в Україні Джон Гербст розповідав, що нового посла США в Україні не призначають через рішення, прийнятого президентом Джозефом Байденом щодо російського газопроводу «Північний потік-2».

Сам Круз раніше говорив, що укладена між США і Німеччиною угода по російському газопроводу «Північний потік-2» стане геополітичною катастрофою для США і союзників, і повною перемогою для Росії.

Нагадаємо, раніше видання Bloomberg повідомило, що США і Німеччина досягли домовленостей щодо російського газопроводу «Північний потік-2». Так, сторони застосують проти СП-2 санкції, якщо Росія надумає використовувати газопровід в якості зброї проти України. Також Німеччина докладе всіх зусиль, щоб змусити РФ продовжити контракт на транзит газу через Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: